Pizza la birou, cea mai bună ofertă pentru angajați

Mulți angajatori se întreabă cum să-și motiveze angajații să continue să lucreze. O primă consistentă sau o majorare de salar? Nimic din aceste lucruri, vă vom raspunde.Oamenii de știință au dovedit că este suficient să le oferiți doar o pizza gratuită. Aparent consumul de pizza în timpul orelor de lucru crește productivitatea mai mult decât promisiunea unei creșteri salariale.

Cea mai mai puternică motivație 

Toată lumea probabil adoră pizza, lucru confirmat de cercetări, care arată că una din două persoane mănâncă pizza, cel puțin o dată pe lună. Nu este surprinzător, pană la urmă ce poate fi mai gustos decât o pizza crocantă  și cu toppinguri proaspete. Cu toate acestea, probabil nu toată lumea va crede cu ușurință că pizza în cauză ar putea fi o motivație mai bună de a lucra decât … bani.

 

Cercetări efectuate de un psiholog la Universitatea Duke
 
Profesorul Dan Ariely de la Duke University a ajuns la o descoperire surprinzătoare despre pizzaProfesorul Ariely a realizat un studiu în care participanții săi au fost împărțiți în 4 grupuri. Fiecare grup a avut aceeași sarcină de îndeplinit, singura diferență a fost

premiului, respectiv motivarea acestuia. Psihologul a testat trei forme de recompensă pentru finalizarea sarcinii. Prima recompensă a fost un bonus de 30 de dolari, a doua – o laudă din partea șefului, iar a treia – un cupon de pizza gratuit. Ultimul grup nu a primit nicio recompensă pentru finalizarea sarcinii, ci a fost doar un grup de control.

Experimentul a durat o săptămână, dar după primele zile s-a dovedit că productivitatea a fost condusă de un grup care urma să primescă cupoane gratuite pentru pizza. Imediat după, s-a clasat echipa care urma să primească laude din partea șefului ca recompensă.  Interesant – bonusul financiar i-a motivat pe angajați să îndeplinească cel mai puțin sarcina, precum și lipsa vreunei recompense, aceste grupuri ocupând ultimele locuri. La sfârșitul studiului, adică după o săptămână, cazul părea și mai interesant – pentru că angajații care urmau să primească laude au avut productivitatea cea mai mare, iar grupul de pizza a ajuns pe locul doi. Mai mult, cei care au primit recompensă în bani pentru finalizarea sarcinii au fost cu 13,2% mai puțin productivi după două zile decât înainte.

În ciuda faptului că productivitatea a fost cea mai mare la echipa ce urma să primească laude din partea şefului, în opinia psihologului Ariely, pizza ar fi luat primul loc dacă ar fi început să fie livrată la domiciliul angajaților (așa cum era planificat inițial). După cum explică în cartea sa –în acest fel, ei nu numai că ar primi un dar de la noi, dar ar deveni și eroi în ochii familiilor lor. Spre surprindere, recompensa în bani a fost foarte slabă în clasamentul experimentului. Banii i-au motivat pe angajați să acționeze mai mult sau mai puțin, spre deosebire de laudă și cupon de pizza. Potrivit psihologului, cel mai important printre angajați este un sentiment general de apreciere, care nu trebuie să ia întotdeauna o formă financiară.

Care sunt concluziile experimentului?

Și deși este greu să te aștepți ca cineva să renunțe la plată și să lucreze doar pentruo pizaa bună , când vine vorba de creșterea productivității la locul de muncă – suplimentele la un salariu de bază, precum pizza, pot fi mai eficiente decât promisiunea unei majorari. 

Ce pizza ar trebui să command acasă sau la birou?

Când vrei pizza în Iași, comandă de la Il Capriccio. Facem cea mai bună pizza din Iași, pe vatră la cuptorul cu lemne, Livrare gratuită acasă sau la birou.  Avem peste 40  de sortimente de pizza doar cu ingrediente premium si oferta pizza 2+ 1. Avem și cele mai bune paste și salate în Iași!

Intra acum pe www.ilcapriccio.ro sau suna pentrud etalii la 02232 237 310